7 juni 2015
11:00

Lindeborgs FF 1948

Referat: AIF Barrikaden - Lindeborgs FF 1948

Startelva: Simon – Majed, Linus, Martin N (Paa några minuter i början), Milad – målvakts-Mohammed, Paa (Martin N några minuter i början), Park, Farhad, Rashad – Shakeb

Avbytare var Omar Al-Sheyab (skyttekung hos oss för 10-15 år sen) som spelade 20 min i första halvlek som vänster yttermittfältare och 20 min i andra halvlek som höger yttermittfältare samt målvakts-Mikael som kom in som anfallare efter 27 min och spelade i den positionen i 40 min för att sedan göra några sejourer som vänster yttermittfältare och innermittfältare.

Förutsättningarna var verkligen inte de bästa. Under gårdagen hade vi kollat med 67 (!!) vilket bara resulterade i 12 spelare som samma morgon kompletterades med ytterligare en, nämligen vår gamle (senaste säsongen för 10 år sen?) storskytt Omar Al-Sheyab som var schysst nog att ställa upp med 2 timmars varsel. I övrigt hade vi alltså 2 målvakter som utespelare, en annan spelare som inte spelat regelbundet på 2-3 år, ytterligare 2 som tränat 4 resp. 1 gång i år och en som inte tränat de senaste 3 veckorna. Många av spelarna hade aldrig setts förut. Vi mötte dessutom ett lag med spelare i övre tonåren som nästan genomgående var snabbare än vi.

Därför kändes det lika bra som förvånande när matchen kommit igång och man ganska snart såg att detta inte alls skulle bli det ras man kunnat befara. Vi förde spelet och kom till massor av avslut. Även Lindeborg hade en hel del avslut och kändes precis i början lite farligare när de någon gång fick till ett riktigt anfall och i den 9:e min hade de ett ganska bra läge att ta ledningen men gjorde ett dåligt avslut.

I den 10:e min bröt Shakeb ett uppspel, kom några steg före sina bevakare och sköt ur ganska dålig vinkel ett mycket vackert, och säkert för målvakten överraskande, tåskott i steget, nere vid bortre stolpen – en mycket bra prestation. I den 21:a min var det jättenära 2-0. Vi hade ett jättesnyggt anfall med ett fint passningsspel på mittplan följt av en löpboll ut till Mohamed på högerkanten som i sin tur slog ett fint inlägg på vilket Farhad nickade i ribban – hade han släppt till Rashad som stod en bit bakom i bättre läge hade nog ett mål varit ett faktum men Rashad som annars inte är så blyg sa inte ett knyst om att han fanns bakom?.

Vi fortsatte att föra spelet och hade ganska mycket halvchanser och dessutom ytterligare en klar möjlighet att utöka vår ledning när Shakeb i den 36:e min slog ett inlägg där bollen landade runt straffpunkten där den hamnade hos en av våra spelare som dessutom hade ytterligare en medspelare i närheten medan de bara hade en på plats men vi krånglade till det och chansen rann ut i sanden.

Man kunde naturligtvis befara att vi p.g.a. alla otränade och tunga spelare skulle få svårt att hålla undan i andra halvlek och dessa farhågor såg ut att kunna besannas när Lindeborg hade en kavalkad av målchanser precis i början och också gjorde mål på en av dem i den 50:e matchminuten. Nu var det verkligen en stund av Hawaiifotboll och strax efter deras många chanser att öka på sin målskörd var det vi som var ganska nära att näta flera gånger, till exempel gjorde Farhad ett mycket snyggt genombrott med några kvicka dragningar, bl.a. en underbar skottfint, och därmed bröt igenom på egen hand i mitten så att han kom helt ren med målvakten men sedan tyvärr sköt utanför.

Därefter vidtog en kvart av mera kamp på mittplan och inte så mycket chanser men i den 72:a min var det dags för oss att återta ledningen när Paa efter en tilltrasslad situation framför deras mål, där bollen studsade lite fram och tillbaka i den klunga på synnerligen många spelare från båda lagen som befann sig framför målet på en liten yta, på en retur distinkt undrade in 2-1. Märkligt nog verkade sen Lindeborgsspelarna minst lika trötta som vi – eller så var det bara som de hängde med huvudet – och nu kretsade i stort sett allt deras spel runt en och samma spelare som å andra sidan var mycket snabb och svårfångad och åtminstone offensivt sett planens bäste spelare.

Just denna spelare var det dock som missade en minst sagt gyllene chans för Lindeborg att kvittera. En av våra spelare slog i den 84:e min en bakåtpassning avsedd för Simon som först såg ut att bli ganska ofarlig men där den jättekvicke Lindeborgsspelaren hann emellan, rundade Simon och hade ett fullständigt tomt mål att från 10-12 meter lägga in bollen i men trots att han verkade ha bollen under full kontroll lyckades han med konststycket att skjuta utanför. Horriblare miss får man leta länge efter!!

Därefter verkade Lindeborg ge upp och vi tryckte på bra de sista minuterna – egentligen i strid med instruktionerna gjorde flera av våra spelare långa raider upp som kunde kostat en del mot ett något mindre håglöst motståndarlag – och vi fick också in ett 3-1-mål i den 89:e min. Efter ännu en omgång med en massa flipperspel inne i målgården gjorde Martin ett typiskt Martinmål typ knä, retur, mage, retur, bröstkorg, retur innan bollen liksom inte orkade med det här längre och självmant snubblade över mållinjen. Men ett mål är alltid ett mål och Martins förmåga att vara på rätt plats vid tilltrasslade situationer är oomtvistad och berömvärd.

När slutsignalen gick fick man nästan nypa sig i armen för att fatta att det var sant att vi vunnit den här matchen som vi egentligen med ovannämnda förutsättningar rimligen borde förlorat ganska stort. Nycklarna till segern var att vi, med undantag av några få kortare perioder, som vi kommit överens om låg väldigt lågt med laget, att alla kämpade efter förmåga, att alla stöttade varann till max och inte minst att vi vann i stort sett alla närkamper med våra överlag mycket tuffa spelare som malde ner dem (också bokstavligt vid några tillfällen, det blev ett antal spelavbrott för skador på deras spelare och en fick också utgå men utan att det handlade om några större ojustheter ).

Även om det kunde gått lite hur som helst kändes segern hyfsat rättvis. Vi kunde lett större efter första halvlek och avgjort matchen där men å andra sidan missade de mycket i andra halvleks inledning och borde alltså kvitterat till 2-2 i slutet men fick istället se oss göra mål i nästa anfall.

Det värmde verkligen att se alla dessa glada människor som spred positiv energi från första minuten till den sista. Det kändes också som att många just därför överträffade sig själv och när nu Bunkeflo FF som vi förlorade med 9-1 mot hoppat av serien, och deras resultat därmed strykes, ser vårt läge plötsligt riktigt hyfsat ut efter att ha varit nermörkt för ett par omgångar sen. Genom segern gick vi förbi hela fyra lag när vi avancerade från 10:e och sista plats till 6:e och där lär vi ligga kvar några dagar i en i och för sig synnerligen haltande tabell.

Statistik: Hörnor: 7-7 Avslut på mål: 9-7 Avslut utanför: 6-9

Tja detta blev ju inte världens kortaste referat här på sidan precis, snarare tvärtom och det vill ju inte säga lite.